Mijn Botje

Written by

Onderzoeksvraag

Hoe kan ik een manier ontwikkelen om kinderen bewust te maken van veilig media gebruik en de persoonlijke gegevens die ze onbewust weggeven?

Mijn Botje

We geven online veel gegevens weg, denk hierbij aan het gebruik van social media, maar ook het gebruik van een zoekmachine. Het is vaak ingewikkeld om te zien welke gegevens verzameld worden.

Voor kinderen is dit nog lastiger, zij zijn al op jonge leeftijd bezig met media en het internet. Maar enkel omdat ze kunnen omgaan met een tablet en toegang hebben tot online media, betekend dit niet dat ze zich bewust zijn van de gegevens die zij weggeven.

Mijn Botje leert kinderen op een interactieve manier over de persoonlijke gegevens die zij online onbewust weggeven. Door de kennismaking met het karakter Botje wordt het voor kinderen tastbaar gemaakt hoe het kan dat er gegevens van hen online staan en dat dit wordt verzameld.

Botje biedt begeleiding aan kinderen bij het gebruik van apps en media, hierdoor worden kinderen eraan herinnerd wanneer zij informatie over zichzelf weggeven.

Meer lezen?

Voor meer informatie over mijn opdracht kunt u kijken op: mijnbotje.nl

Final