Healthify my diet

Written by

Gedurende mijn verdieping Informatie en Interactie heb ik gewerkt aan de volgende probleemstelling in opdracht van Philips Health:

Minder dan 10% van de Nederlandse samenleving eet genoeg groente gedurende de dag, bij deze case is het doel om met een oplossing te komen om mensen te motiveren om aan 250 gram groente per dag te komen.

Veelal onstaat dit wanneer kinderen in aanraking komen met groente omdat deze vaak een bittere smaak en vreemde textuur kunnen hebben. Wanneer het kind niet geleerd wordt groenten te eten zal dit later in het leven aanzienlijk lastiger zijn om te leren.

Hiervoor wordt gevraagd om een app met of zonder product dat de gebruiker zal helpen. De doelgroep is zeer breed omdat zowel jonge kinderen als volwassenen moeite hebben met deze hoeveelheid groenten.

In het ontwerp dient rekening te worden gehouden met het ondersteunen van de gebruiker, deze moet een gedragsverrandering ondergaan en iets leren over gezond eten. Dit word bij voorkeur gedaan door gebruik te maken van gamification, omdat dit het aantrekkelijk en motiverend maakt voor de gebruiker.

Binnen deze opdracht richt ik mij op de leeftijdsgroep van 19 tot 30 jarigen.

 

Schetsen

screen-shot-2016-10-30-at-11-25-45

screen-shot-2016-10-30-at-11-26-54

screen-shot-2016-10-30-at-11-27-21

Het resultaat